Bonaparte Z

Short facts:
Name: Bonaparte Z
Sire: Balou du Rouet
Damsire: Lux Z
DOB: 14
Height: 168
Colour: Mörkbrun
Last updated  11.04.2020

En exceptionell hingst med mkt framgångsrika avkommor i unghästklasser

 Results

Reserve Champion i Zangersheide 2010
1:a i det Belgiska Mästerskapet för unga hingstar 2010
1:a i det Danska Hoppchampionatet 2010
1:a 35-dagarstestet, Danmark
Flertalet segrar och placeringar upp tom GCT 1m50.

 About

* Stationerad påStockholm Seminstation! *

Bonaparte Z
är en toppmodern hingst, välproportionerlig med uttrycksfullt vackert huvud och med särledes goda gångarter. Han är vig som en katt, ultraspänstig med en hoppkapacitet utöver det vanliga.
Bonaparte Z har tävlats mkt framgångsrikt upp tom 1.50 på de stora arenorna i Europa, bla Global Championstour.

Under 2010 korades han Reserve Champion i Zangersheide och vann det belgiska mästerskapet. Samma år segrade han även i det danska hoppchampionatet. Han blev belönad för sin hoppkapacitet med två gånger 9 av domarna vid hingstprovet i Herning, Danmark och vann 35-dagarstestet i med hela 861,5 poäng. 

Bonaparte Z är efter Baloubet-hingsten Balou du Rouet som är oerhört framgångsrik inom aveln med en stor mängd avkommor i den absoluta toppen.  

Mödernet är ungt men framgångsrikt. Moder Naomi har lämnat en rad framstående avkommor där Bonaparte Z är den äldsta. Hans syskon Buenos Aries Z (äg Paul Schockemöhle) och Chapeau de lux Z är båda godkända hingstar. Naomis helbror Olimpic 7 tävlade framgångsrikt GP 1.45

Mödernet innehåller de mkt framgångsrika hingstarna Lux Z och Ramiro Z som lämnat starka avtryck både inom aveln och sporten.
Ramiro Z är ett välkänt namn inom den europeiska hoppaveln och är fader till ändlöst framgångsrika hästar, bla RATINA Z, en genom tiderna världens absolut bästa häst. 
Lux Z tävlades framgångsrikt internationellt och deltog i OS, VM och World Cup. Även han fader till en enorm mängd topphästar på 1.60-nivå, bla de godkända hingstarna Lupicor H, Nagano, Luxius, Non Stop R och Olympic Lux. 

Avkommor:
Bonaparte Z har ett mindre antal avkommor då fokus legat på sporten. Av 13 registrerade avkommor på Horsetelex tävlar MEDINA 1.40, BEST OF MURY MARAIS Z 1.45 och TM BERLIN 1.50! Merparten av de ännu unga avkommorna tävlar mkt framgångsrikt i sina årgångsklasser, värd att nämna är den mkt spektakulära Bella Olympic som under 6-årssäsongen 2019 var outstanding i årgångsklasserna. 

Här hemma i Sverige finns den mkt framgångsrika Ulla Bella Hästak med otroliga resultat i sporten. Hon dubbelsegrade på Breeders Trophy som 6-åring 2019. Hon var 6a i Falsterbo som 6-åring. 2a på Champion of the youngster som 5-åring. 4a i 5-års finalen i Falsterbo. 3a på Breeders som 4-åring. 2a i finalen på Elmia som 4-åring. 

Bonaparte Z har även 1 godkänd son i 6-åriga BENTLEY PH.

Bonaparte Z kan tillföra mkt bra hoppegenskaper med fokus på bra bakbensteknik, kvickhet och spänstiga gångarter.

 Conditions

Stationerad på Stockholm Seminstation 2020 och tillgänglig på färsk semin (AI, TAI) över hela Sverige

Språngavgift: 3000 kr
45 dgr dräktighetsavg: 7000 kr 
Pris är exkl. moms och övriga avgifter

Ej bärare av WFFS

 Approvals

SWB En-sto licens, DWB, ZANGERSHEIDE

 Videos

Bonaparte Z
Hingstvisning Tullstorp
Bonaparte Z Arezzo
Ulla Bella Hästak, 6 år
Ulla Bella Hästak 5 år
Bella Olympic 6 år
 
© 2018. This website was proudly made by EquiPromotion. Developed by Norgesdesign. Read about our privacy policy and use of cookies