Bluff ter Doorn Z

Short facts:
Name: Bluff ter Doorn Z
Sire: Bamako de Muze
Damsire: For Pleasure
DOB: 2018
Height: 167
Colour: Brun
Last updated  20.06.2023

"En oslipad diamant med världsstjärnor i stammen"

 Results

Framgångsrik 4-årsklasser 2022
10'a Grand Semaine Finale, Fontainbleu
Felfria rundor 1.20, kvalad till Flasterbo Horse Show 2023

 About

Enda godkända sonen efter Bamako de Muze i Sverige!
Med toppförvärvare som Bamako de Muze (1m60), For Pleasure 1m60) och Quidam de Revel (1m60) är det inte kontigt att Bluff var en av favoriterna vid BWP-hingstpremiering tack vare sina enorma hoppegenskaper och spänstiga atleism vilka han erhållit via sina utmärkta blodslinjer. Stall de Muze med Joris Brabander i spetsen tvekade inte att köpa denna begåvade unghingst till sitt stall. 

Bluff är en superspännande modern och sportig hingst med excellent ridbarhet och ett mkt bra temperament. Han har otroligt lätt för sig och hoppar med enkelhet allt som presenteras för honom. Kombinerat med sin stora hoppförmåga har Bluff även utmärkta gångarter med ett stort plus för sin härliga galopp. Han är en fröjd att rida och arbeta med vilka är särksilda egenskaper han ärvt från sin otroligt populära far Bamako de Muze

Bluff har börjat sin tävlingssäong som 5-åring på bästa sätt och har redan radat upp felfria rundor i 1.20 varför han även är kvalad till årets upplaga av Falsterbo Horse Show 5-års championat. 
Som 4-åring, 2022, var Bluff ter Doorn mkt framgångsrik i unghästklasser. Han var bla 10'a i Finalen i Grande seamine de Fontainbleau i Frankrike. 

Bluff ter Dorrns första föl föddes 2022. De visade sig motsvara förväntningarna då de var vakna med en härlig uppsyn och karisma kombinerat med spänstiga gångarter och korrekta ben, precis som Bluff själv. 

Stamtavla
Hans moderlinje är av utmärkt rang. Mamma For Fun ter Doorn är en dotter till For Pleasure som själv hoppade upp till 1,40m nivå och var i final på Unghäst-VM i Zangershiede som 7-åring. Hon sattes i aveln och födde bla Ivory ter Doorn som hoppar på 1,45-nivå samt de godkända hingstarna Kentucky Ter Doorn (Corland) och Bombay Ter Doorn Z (Ed Ceira d'Ick). 

Mödernet har även producerat 1.60-hästarna Galipolli ter Doorn, Ellechin ter Doorn och Dijon Terdoon Z.

Fader BAMAKO DE MUZE, en once in a lifetime-häst, son till legendariske Darco, och en lika legendarisk mor, Fragance de Chalus, mamma till Mylord Carthago. I sporten visade Bamako upp sig upp på 5*-nivå med sin då unga ryttare Karoline de Brabander.

I aveln har han gjort stora avtryck med många hästar från hans första skörd tävlandes på 1,60-nivå, som tex OS-medaljvinnaren Don Juan van de Donkhoeve, Sea Coast Monalisa van 't Paradijs, Elize, Missouri van 't Ruytershof, Bellissimo Z, Kasanova de la Pomme och Lector vd Bisschop för att bara nämna några. 

Bamakos avkommor prisas för sin stora kapacitet och utmärkta tävlingsmentalitet. Bamako har redan flera godkända söner och hans avkommor säljer som smör på auktioner.

I 2021 års HorseTelex-ranking för hingstar med minst 60 avkommor (max 13 år) i internationell hoppning är Bamako i topp tre och i 2021 års WBFSH-ranking slutade han på 32:a plats. Baserat på sina avkommor är Bamako utnämnd ambassadör av BWP.

Morfar FOR PLEASURE, en legend som levererat både i sporten och aveln. Han regerade på högsta 1.60 GP-nivå med sina ryttare Lars Nieberg och Marcus Ehning med bla två VM-Guld och två EM-Guld. Hans avkommor går i samma fotspår och levererar gång på gång över hela Världen.

I tredje led finns vi avelsmatadoren QUIDAM DE REVEL. En absolut megastjärna som var nästintill oslagbar med sina ryttare Hervé Godignon och Tomas Velin. Han tog bla ett EM-Guld och ett OS-Brons under sin karriär.

Nästan 30% av alla Quidams avkommor har blivit godkända hingstar och på högsta nivår, 1.60-GP, har han 165 avkommor registrerade vilket visar vilken excellent toppförvärvare han fortfarande är.

 

Med detta i bagaget är förväntningarna på BLUFF TER DOORN Z stora. Han står stationerad hos oss i Sverige 2023 innan han återgår till Stall de Muze för att fortsätta sin karriär inom sporten.

 Conditions

Står LIVE i Sverige 2023! 

Tillgänglig på färsk semin AI, TAI
Språngavgift: 3500 kr
45 dgrs dräktighet: 7000 kr

WFFS-negativ

 Approvals

BWP, Z, SWB Premierad

 Videos

Bluff ter Doorn Z, 3 år. BWP Hingstkåring 2021
Bluff ter Doorn Z, 4 år, 2022
 
© 2023. This website was proudly made by EquiPromotion. Developed by Norgesdesign. Read about our privacy policy and use of cookies