Bonaparte Z

Short facts:
Name: Bonaparte Z
Sire: Balou du Rouet
Damsire: Lux Z
DOB: 14
Height: 168
Colour: Mörkbrun
Last updated  26.03.2021

En exceptionell hingst med mkt framgångsrika avkommor i unghästklasser

 Results

Reserve Champion i Zangersheide 2010
1:a i det Belgiska Mästerskapet för unga hingstar 2010
1:a i det Danska Hoppchampionatet 2010
1:a 35-dagarstestet, Danmark
Flertalet segrar och placeringar upp tom GCT 1m50.

 About

Bonaparte Z är en toppmodern hingst, välproportionerlig med uttrycksfullt vackert huvud och med särledes goda gångarter. Han är vig som en katt, ultraspänstig med en hoppkapacitet utöver det vanliga.
Bonaparte Z har tävlats mkt framgångsrikt upp tom 1.50 på de stora arenorna i Europa, bla Global Championstour.

Under 2010 korades han Reserve Champion i Zangersheide och vann det belgiska mästerskapet. Samma år segrade han även i det danska hoppchampionatet. Han blev belönad för sin hoppkapacitet med två gånger 9 av domarna vid hingstprovet i Herning, Danmark och vann 35-dagarstestet i med hela 861,5 poäng. 

Bonaparte Z är efter Baloubet-hingsten Balou du Rouet som är oerhört framgångsrik inom aveln med en stor mängd avkommor i den absoluta toppen.  

Mödernet är ungt men framgångsrikt. Moder Naomi har lämnat en rad framstående avkommor där Bonaparte Z är den äldsta. Hans syskon Buenos Aries Z (äg Paul Schockemöhle) och Chapeau de lux Z är båda godkända hingstar. Naomis helbror Olimpic 7 tävlade framgångsrikt GP 1.45

Mödernet innehåller de mkt framgångsrika hingstarna Lux Z och Ramiro Z som lämnat starka avtryck både inom aveln och sporten.
Ramiro Z är ett välkänt namn inom den europeiska hoppaveln och är fader till ändlöst framgångsrika hästar, bla RATINA Z, en genom tiderna världens absolut bästa häst. 
Lux Z tävlades framgångsrikt internationellt och deltog i OS, VM och World Cup. Även han fader till en enorm mängd topphästar på 1.60-nivå, bla de godkända hingstarna Lupicor H, Nagano, Luxius, Non Stop R och Olympic Lux. 

Avkommor:
Bonaparte Z har ett mindre antal avkommor då fokus legat på sporten. Av 13 registrerade avkommor på Horsetelex tävlar MEDINA 1.40, BEST OF MURY MARAIS Z 1.45 och TM BERLIN 1.50! Merparten av de ännu unga avkommorna tävlar mkt framgångsrikt i sina årgångsklasser, värd att nämna är den mkt spektakulära Bella Olympic som under 6-årssäsongen 2019 var outstanding i årgångsklasserna. 

Här hemma i Sverige finns den mkt framgångsrika Ulla Bella Hästak med otroliga resultat i sporten. Hon dubbelsegrade på Breeders Trophy som 6-åring 2019. Hon var 6a i Falsterbo som 6-åring. 2a på Champion of the youngster som 5-åring. 4a i 5-års finalen i Falsterbo. 3a på Breeders som 4-åring. 2a i finalen på Elmia som 4-åring. 

Bonaparte Z har även 1 godkänd son i 6-åriga BENTLEY PH.

Bonaparte Z kan tillföra mkt bra hoppegenskaper med fokus på bra bakbensteknik, kvickhet och spänstiga gångarter.

 Conditions

Endast tillgänglig på fryst semin, FAI. 

Språngavgift: 0 kr
45 dgr dräktighetsavg: 9000 kr 
Pris är exkl. moms och övriga avgifter

Ej bärare av WFFS

 Approvals

SWB En-sto licens, DWB, ZANGERSHEIDE

 Videos

Bonaparte Z
Hingstvisning Tullstorp
Bonaparte Z Arezzo
Ulla Bella Hästak, 6 år
Ulla Bella Hästak 5 år
Bella Olympic 6 år
 
© 2023. This website was proudly made by EquiPromotion. Developed by Norgesdesign. Read about our privacy policy and use of cookies