Glamourdale

Short facts:
Name: Glamourdale
Sire: Lord Leatherdale
Damsire: Negro
DOB: 2011
Height: 170
Colour: Black
Last updated  15.01.2022

"2018 FEI World Champion 7-year-old dressage horses"

 Results

Världsmästare 7-åriga hästar 2018! 
2021: Framgångsrik i Grand Prix och PSG Inter I med otaliga segrar och placeringar från bla Aachen, Hagen och Grote-Brog för att nämna några

 About

Glamourdale var premiehingst vid KWPN’s hingstpremiering 2014 med bedömningen: ”Glamourdales stora kvalité ligger i hans naturligt aktiva rörelsemönster i kombination med bra exteriör, mycket kraft i bakbenen och en solid härstamning.”

Glamourdale kom 2:a vid KWPN bruksprovet med följande bedömning: ”Glamourdale är en ärlig och tillförlitlig häst med mycket bra temperament. Hingsten är mycket arbetsvillig med hög ridbarhet. Skritten är ren och vägvinnande. Traven är av god kvalité och mycket välbalanserad. Galoppen är i uppförsbacke, kraftig och vägvinnande.
Glamourdale rör sig smidigt med bra självförtroende och är väldigt balanserad. Han är mycket talangfull som dressyrhäst och han ger sin ryttare en mycket bra känsla”. Han fick 9 för galoppen och 8,5 för trav, rörlighet, ridbarhet och talang som dressyrhäst.

Fadern Lord Leatherdale har visat sig vara en högklassig förärvare med ett flertal godkända söner, utöver Glamourdale även Everdale som vann bruksprovet i KWPN 2012 och Pavo Cup 2013 samt Fairytale som vann KWPN bruksprovet 2013.

Glamourdales moder är statspremiestoet Thuja, ett av hollands bästa avelsston. Hon är moder till två elitston och helsyster till engelska topphästen Numberto (Grand Prix Dressyr). Mormors mor Clementine är moder till Handel som tävlade internationell 1.60 Grand Prix med Michael Whitaker.
Morfadern Negro blev Årets Hingst i KWPN 2013 och 2016. Han har själv tävlat framgångsrikt i GP och har också visat sig vara en högklassig förärvare, bl.a. som far till världskända Valegro, guldmedaljör vid EM 2011, vid OS i London 2012 samt vid OS i Rio 2016. Han är även morfar till holländska bruksprovsvinnaren 2012 och 2013, Everdale och Fairytale.

 Conditions

Tillgänglig på färsk semin (TAI). Stationerad i Holland

Språngavgift: 3500 kr
90 dgr dräktighetsavg: 15 000 kr 

Pris är exkl. moms och övriga avgifter

Ej bärare av WFFS


 Order

 Pedigree

Glamourdale
The pedigree of Glamourdale

 Approvals

KWPN, SWB En-sto licens

 Videos

 
© 2021. This website was proudly made by EquiPromotion. Developed by Norgesdesign. Read about our privacy policy and use of cookies