Guinness

Short facts:
Name: Guinness
Sire: Nabab de Reve
Damsire: Katell XX
DOB: 2011
Height: 167 cm
Colour: Brown
 Show interest
Last updated  16.01.2022

"After the first jump I knew this stallion was special" Bertram Allen

 Results

2018 1st CSI 4* YH Stockholm - Next Champion
2018 3rd CSI 3* YH Zwolle - Young horse Final
2018 1st CSI 1* YH Lier - Young horse Championship
2018 7th CSI 5* YH Falsterbo - Horseware 7-års Championat
2018 5th CSI 5* Bordeaux WC - Young Sires Masters 
2017 Successful in 6 year old classes Europe
2017 1m35 (5* DUBLIN) Bertram Allen
2016 Successful in 5 year old classes Europe

 About

Guinness är en fantastisk ung hingst med en otrolig hoppförmåga och supersnabba reflexer. Hans kapacitet verkar vara oändlig. Han har ett kraftig avstamp med så mkt power att inget hinder känns för stort, samtidigt är han försiktig och modig. Guinness är även en underbar individ att handskas med, alltid glad, vänlig och försöker alltid göra sitt bästa. Han är en mycket atletisk och spänstig ”gummiboll” som spås en lysande framtid. 
Han utmärker sig även på de internationella arenorna ute i Europa där han i Februari 2018 kom 5:a i Young Sires Masters under Världscuptävlingarna i Bordeaux. Han vann överlägset under de internationella tävlingarna i Lier, Belgien och avslutade säsongen med att visa upp sig för den svenska publiken genom att vinna "Next Champion"-finalen på Friends Arena under Sweden International Horse Show. 
Genom hans utomordentliga egenskaper och imponerande stamtavla, tippas han att bli Harry Allens nästa stjärna då han numer är Harrys första häst i stallet. Målet var inställt mot EM 2020 men pga rådande omständigheter i omvärlden ställdes EM tyvärr in. 

 

Stamtavla

Guinness är efter den mycket framgångsrika hingsten Nabab de Reve, som behöver lite introduktion. En världsklassutövare på mästerskapsnivå med Philippe Lejeune. Han är också en fenomenal förvärvare och har många godkända topphingstar bakom sig. Sönerna London, Vigo d'Arsouilles och Kashmir van Schutterhoff (fader till H&M ALL IN) är tillsammans med Guinness bärare av Nababs ovärderliga blodslinjer.

Guinness mor Heminka bär över 70% blod genom hennes far Katell XX. Katell är morfar till Beezie Maddens fantastiska Authentic, som tog dubbla Olympiska guld och silvermedalj på VM. Han anses vara en av de bästa hopphästarna i nutid. Guinnesss mormor är den internationella hopphästen BRUMINKA undan Nimmerdor som är far till århundradest hingst, Heartbreaker. Bruminka är mor till den godkända hingsten IOWA som tävlade 1m60 för Sverige.

Heminka är också halvsyster till FEMINKA, moder till de godkända hingstarna Olympic W ochTry Time. Guinness stolinje är mycket uppskattad av holländska KWPN, eftersom den går direkt tillbaka till den berömda hopphästen VIOLA, linjeavlad på FARN, på bara 3 generationer. Hon tilldelades Prädikaten Model, Preferent och Prestatie av KWPN och gör Guinness nära besläktad till TOTILAS, den magiska sagohingsten som lämnat föreviga avtryck i dressyrsporten.

Guinness unika förmåga kombinerat med hans otroliga stamtavla, gör honom till en extremt spännande hingst för framtiden.

Avkommor

De första fölen efter Guinnes anlände på Irland 2017. De är spänstiga, ståtliga individer mycket lika sin fader i både utseende och temperament och erhöll mkt fina vitsord.

I Sverige föddes de första fölen efter Guinness 2019, och precis som väntat är de mkt lika sin far. Stockholm Seminstations egna föl Castle Iland S.E visades fram på SWB Mälardalens fölvisning med mkt fina vitsord från domare Christina Olsson!  


 Conditions

Tillgänglig på fryst semin (FAI) över hela Sverige

Bokningsavgift 12.000 kr, avser 2 doser sperma. (2 brunster)
Pris är exkl moms och övriga avgifter. 

Ej bärare av WFFS
 Order

 Pedigree

Guinness
The pedigree of Guinness

 Approvals

AES. Avkommor registreras valfritt i AES eller Zangersheide och får godkända pass.

 Videos

Guinness and Bertram Allen at 5 Years Old
Guinness and Bertram Allen
Guinness Young Sires Masters BORDEAUX 5*
 
© 2023. This website was proudly made by EquiPromotion. Developed by Norgesdesign. Read about our privacy policy and use of cookies