Hector van d'Abdijhoeve

Short facts:
Name: Hector van d'Abdijhoeve
Sire: Cabrio Van De Heffinck
Damsire: Utrilllo Van de Heffinck (Utrillo Z)
DOB: 2007
Height: 169 cm
Colour: White
 Show interest
Last updated  16.04.2020

"An exceptional athlete with incredible power, winning at the highest level"

 Results

 • 5th CSIO 3* 2018 Zwolle (1.50m)
 • 2nd CSIO5* 2018 Rolex Grand Prix Rome (1.60m)
 • 1st Göteborg (SWE) 2017 European Championships Team(1.60m)
 • 1st CSIO5* 2017 St. Gallen (SUI) (1.60m)
 • 2nd CSI5* 2016 Paris - Villepinte (FRA) (1.60m)
 • 2nd CSIO5* 2016 Dublin (IRL) (1.60m)
 • 3rd CSI5* GCT 2016 Cascais, Estoril (POR) (1.60m)
 • 3rd CSI5* GCT 2016 Mexico City (MEX) (1.60m)
 • 2nd CSI5* GCT 2017 Miami (USA) (1.55m)
 • 2nd CSIO5* 2016 St. Gallen (SUI)
 • 3rd CSI5* 2016 Hong Kong (HKG)
 • 3rd CSIYH1* (7 & 8 year old horses) Dublin (IRL) (1.45m

 About

Hector van d'Abdijhoeve är en särledes spännande hingst och har allt som krävs för att vara en toppförvärvare av framtida stjärnor. Resultaten talar sitt tydliga språk, Hector har redan hunnit med prestigefyllda segrar och placeringar på 5* nivå med Bertam Allen; St. Gallen (1.60m), Paris - Villepinte (1.60m), Dublin (1.60m) och Cascais (1.60m) för att bara nämna några. 
Hector är en häst som syns, han kallas ofta för sagohästen på grund av sin vackra, ståtliga sida, kraftfulla atletiska rörelser och otroliga utstrålning. Han är extremt försiktig och har en enorm hoppkapacitet med en bländande teknik. Han rör sig mycket spänstigt, alltid i uppförsbacke och är dessutom väldigt trevlig att arbeta med. Alla som kommer nära Hector berörs starkt av honom, det är en slags magisk aura över honom, vart han än kommer.

From 2019 tar Irländska toppryttaren Denis Lynch över tyglarna efter Bertram. Denis har pensionerat sin topphäst All Star och Hector kommer vara hans ersättare med siktet inställt på OS i Tokyo 2020.

Med hans fantastiska egenskaper och imponerande resultat kommer Hector att vara ett mycket spännande alternativ till den svenska aveln.


Stamtavla

Hectors far, Cabrio vd Heffinck var en framgångsrik hingst som titulerade sig som Europamästare för young riders med Oliver Philiphaerts 2014. Han vann även prestigefyllda Spruce Meadows i Canada och kunde även åta sig titeln som årets häst i Belgien 2012. Han är linjeavlad på Capitol korsat med Landgraf, två avelsmatadorer som starkt påverkat aveln positivt.

Hectors mor, Lady Dy M var även hon en framgångsrik Grand Prix-häst och är halvsyster till Heritier vd waterkant som tävlade 1m45.

Hectors morfar är den berömda Utrillo Z som bär det fantastiska blodet av Clinton och Heartbreaker. Utrillo tävlade mycket framgångsrikt på 1m60 nivå och är far till mer än 30 segrare på internationell CSI-nivå och har även 6 licensierade söner efter sig. Clinton och Heartbreaker anses vara två av de viktigaste hingstarna i detta sekel som kombinerat visat sig vara en riktigt golden cross. Förutom Utrillo Z är även Cornet Obolensky ett exempel på denna kombination.

I trejde led finns den berömda franska prestationshingsten Fuego de Prelet. Han kombinerar generna Jalisco B och Uriel som båda var tungviktare i fransk avel. Jalisco B är far till legendaren Quidam de Revel. Fuego de Prelet var en exceptionell tävlingsindivid och kanske ännu bättre som avelshingst. Som 8-åring vann han Grand Prix av Lons Le Saulnier och fortsatte med att vinna CSI Gijon och CSI Rome. Han är också far till Valentino VI, Vivant van de Heffinck och Uno, alla tävlandes på högsta internationell nivå. Hectors möderne avrundas med Grande, en av dåtidens största stjärnor med 33 godkända söner, 34 statspremie ston och internationella topphästar –Grandes barnbarn Galapagos, med Gabriella Grillo representerade Tyskland vid 1982 års Världsmästerskap i dressyr.

Avkommor

Hectors första fölårgång blir 5 år 2020 och det är klart att han förvärvat sina kraftfulla atletiska gångarter och stora kapacitet. Avkommorna är ståtliga och uttrycksfulla med vackra ansikten. Hectors avkommor har varit eftertraktade på aktioner runt om Europa vilket sannolikt kommer fortsätta då Hector fortsätter vinna på högsta nivå runt om i världen. Conditions

Tillgänglig på fryst semin (FAI) 

Bokningsavgift 12000 kr, avser 2 doser sperma. (2 brunster) 
Pris är exkl moms och övriga avgifter.

Ej bärare av WFFS
 Order

 Pedigree

Hector van d'Abdijhoeve
The pedigree of Hector van d'Abdijhoeve

 Approvals

SF, ISH, BWP, AES, SWB En-sto licens 

 Videos

 Avkommor

Halifax S.E
(Hector x Tygo) 2:a fölbedömning SWB Mälardalen 2019 med toppoäng!
 
© 2023. This website was proudly made by EquiPromotion. Developed by Norgesdesign. Read about our privacy policy and use of cookies