Mylord Carthago

Short facts:
Name: Mylord Carthago
Sire: Carthago
Damsire: Jalisco B
DOB: 2000
Height: 171
Colour: Grey
Last updated  19.05.2020

"En typförbättrare som anses ge mer lätthet och linjer till sina ston"

 About

Mylord Carthago har haft en fantastisk sportkarriär. Han är utbildad och tävlat de senaste 7 åren av sin ryttare Pénélope Leprevost från det franska landslaget. Tillsammans har dom tagit steget från unghästklasser till EM, VM och OS.

Mylord Carthago var framgångsrik redan som unghäst där han placerades 4:a för 7-åringarna på Unghäst-VM i Lanaken 2007.Han debuterade i Grand Prix som 8-åring och vann samma år sin första Grand Prix CSI3*. Sedan dess har han ett stort antal vinster i Grand Prix CSI5* och har bl.a. vunnit Gucci Masters Grand Prix CSI5*. Ekipaget har ytterligare tagit lagguld i Aachen 2010, lagsilvermedalj i Nations Cup i Aachen, på EM och WEG i Kentucky samt representerade Frankrike vid OS i London 2012.

Mylord Carthago avtackades vid Gucci Masters Grand Prix i september 2014 och är numera pensionerad från sin tävlingskarriär. Mylord Carthago är en av få hopphingstar som under hela sin tävlingskarriär samtidigt har varit aktiv inom avel.

Mylord Carthago beskrivs av sin ryttare som hennes livs häst, en känslig individ med mycket energi, en fantastisk vilja och mentalt mycket stark – han har aldrig i hela sitt liv, varken på träning eller tävling, någonsin refuserat – en riktig fighter. Enligt Pénélope en häst med ett mycket stort hjärta, bra i munnen och enkel att träna, en häst som både gör sig bra som dubbel nolla i Nations Cup på den stora utomhus bana i Aachen och samtidigt vinner Grand Prix i den lilla inomhusarena i Salon du Cheval i Paris.

Mylord Carthago är efter hingsten Carthago som kombinerar Holsteinblodet från Capitol med det franska Cor de la Bryere. Capitol är även fader till Cento som med Otto Becker vann World Cup finalen 2002, Aachen Grand Prix och tävlade 2 OS där han bl.a. tog lagguld på OS i Sydney. Capitol är även fader till Corso, Cassini och Cardento som har tävlats av Peter Eriksson. Carthago var själv en toppklass Grand Prix häst som tävlade med Jos Lansink i 15 Nations Cup, kom 11:a individuellt vid OS i Atlanta, 8:a på EM, var 2:a i Aachen CSIO mm. Förutom Mylord Carthago är Carthago även fader till kända Cash som med Marco Kutscher bl.a. har varit placerat 4:a i World Cup final.

Välkända Selle Francais modern Fragance de Chalus e. Jalisco B kan föras tillbaka till 19:e århundrade med Anglo-Arab linjer som har producerat ett antal hopphästar, däribland Morgat som tog brons både i lag och individuellt 1990 på WEG. Hon tävlade själv internationellt och var en av Belgiens bästa unghästar. då hon ägdes av en av pionärerna inom embryo-transfer och har idag haft över 45 föl, däribland två hingstar bland topp 10 i Frankrike, Mylord Carthago och Norton d’Eole och totalt ungefär 20 bra hopphästar som har tävlat minst 1,40-hoppning. Även mormodern Nifrane tävlade internationellt.

Mylord Carthago’s avkommor gör även bra ifrån sig på tävlingsbanorna. Han var 2013 rankat 4:a på SHF rankingen för bästa avelshingstar för unghästar som bl.a. fader till Timon d’Aure som vann 6-års championatet.

Mylord Carthago är en typförbättrare som anses ge mer lätthet och linjer till sina ston med scope, styrka och förbättring av galoppen, kapacitet och mental styrka.

 Conditions

Tillgänglig på fryst semin (FAI).

Språngavgift: 3500 kr
90 dgr dräktighetsavg: 26000 kr 
Pris är exkl. moms och övriga avgifter. 

Ej bärare av WFFS.

 Pedigree

Mylord Carthago
The pedigree of Mylord Carthago

 Approvals

Holst, SF, SWB En-sto licens

 Videos

 
© 2021. This website was proudly made by EquiPromotion. Developed by Norgesdesign. Read about our privacy policy and use of cookies