Negro

Short facts:
Name: Negro
Sire: Ferro
Damsire: Variant
DOB: 1995
Height: 170
Colour: Black
Last updated  13.04.2023

"En levande legend med avkommor i Världsklass"

 About

Negro blev reservsegrare vid KWPN bruksprovet 1998. Han segrade i både 5- och 6-årshingstchampionatet i Zwolle och blev bästa KWPN hingst vid unghäst-VM som 6-åring. Negro debuterade i Grand Prix med en seger på 72,50 procent och blev 2012 premierad ”Preferent” i KWPN med ett dressyrindex på 150 (92 procent). Preferent är den högsta utmärkelsen en häst kan få i KWPN. Negro blev även Årets Hingst i KWPN både 2013 och 2017.

Negro är en hingst med mycket stor talang för piaff och passage, som han även visats förärva. Hans avkommor utmärker sig också för sin bakbensteknik och stora potential för samling, dessutom är de mycket samarbetsvilliga och ambitiösa.

Stamtavla

Negro är efter välkända hingsten Ferro som i ett antal år ingick i Holländska landslaget. På mödernet har Negro toppstam med hingstarna Variant och Gondolier samt pref premieston i 3 generationer som står för sport, modell, styrka, energi och kvalité. Totalt har Negro 9 hästar i stamtavlan som premierats med Pref, vilket är helt unikt.

Avkommor

Negro har visat sig vara en mycket bra förvärvare till sporthästar av högsta klass och låg 9:a på avelsvärldsrankingen i dressyr. Han har ett antal avkommor som både tävlar, och tävlat, på högsta nivå, varav den mest kända är sonen Valegro som bland annat vann lagguld vid EM 2011 och dubbelt individuellt OS-guld 2012 och 2016. Negro är även fader till kända hingsten Netto samt morfar till 2012 års holländska bruksprovssegrare Everdale, 2013 års holländska bruksprovssegrare Fairytale och vinnaren av KWPN’s Hingst Show 2014, Glamourdale. Bästa föl, som utsågs på showen, 2013 var en avkomma efter Negro och tvåan hade honom som morfar.

 Conditions

Tillgänglig på fryst semin, FAI 

Språngavgift: 3700 kr
90 dgr dräktighetsavg: 15 000 kr 
Pris är exkl. moms och övriga avgifter

Ej bärare av WFFS


 Order

 Pedigree

Negro
The pedigree of Negro

 Approvals

KWPN, DWB, OLD, HANN, SF, SWB En-sto licens

 Videos

Sonen Valegro har imponerat gång på gång.
 
© 2023. This website was proudly made by EquiPromotion. Developed by Norgesdesign. Read about our privacy policy and use of cookies