Nintender

Short facts:
Name: Nintender
Sire: Namelus R
Damsire: Contender
DOB: 2002
Height: 170
Last updated  16.01.2022

"Utsedd till årets utmanarhingst 2019"

 About

Nintender började sin hoppkarriär redan som 2,5-åring när han blev utsedd till segerhingst vid premieringarna hos Oldenburgförbundets hoppavdelning (OS) 2004. Därefter gick han vidare till 30-dagarstestet som han vann med bl.a. 10,0 för sin hoppförmåga och med 9,13 totalt i hoppningen. Han var sedan mycket framgångsrik i unghästklasserna upp tom 1,30 med ett stort antal segrar och har även fina placeringar i Grand Prix med sin nuvarande ryttarinna Jannike West.

Enligt avelsvärderingsnämnden är han bl.a.: ”Ädel, maskulin och högställd och med ett uttrycksfullt huvud. Han har ett stort lätt hopp med mycket god teknik, speciellt bak. Lätt, spänstig och reglerbar galopp.”

Nintender har med många väldigt fina avkommor visat god förärvning och höjdes 2014 till avelsvärdebokstav A. Han har även varit mycket använd i Tyskland där avkommorna anses präglas av lätthet och ädelhet, de är atletiska med elastiska rörelser. Det är en hingst med stor arbetsvilja och höga ambitioner.

Nintender är efter den mycket eftertraktade hingsten Namelus R som 2008 hade högsta avelsindex inom hoppning i Holland och som är fader till ett stort antal internationellt framgångsrika hopphästar. Namelus R är efter den välkända hingsten Concorde från den kända uppfödaren Stal Roelofs i Holland som med sina blodslinjer går tillbaka till Furioso II – Gotthard sonen Voltaire.

På mödernet finns den världskända avelshingsten Contender som morfader. Contender e. Calypso II vann som 3-åring sitt 100-dagarsprov i Adelsheidsdorf. Contender var oerhört populär som avelshingst och han har idag över 1.900 tävlande avkommor bara i Tyskland som tillsammans har vunnit över 68 miljoner kroner. Några av de mest framgångsrika avkommorna är Meredith Michaels-Beerbaums Checkmate samt hingstarna Contendro I, Con Air och Conterno Grande samt Ludger Beerbaums Chiara. Internationellt finns runt 170 premierade söner varav 2 svenska avkommor tidigare har ingått i Tullstorps hingstprogram, Careful och Cosmeo.

På mödernet finns även Mephisto och ”Sineda-linjen, 1907” som bl.a. har producerat hästar som Consul och Colino samt VM-vinnaren Anka som tävlades av Marcus Ehning.

 Conditions

Tillgänglig på fryst semin (FAI).

Språngavgift: 4000 kr
90 dgr dräktighetsavg: 9500 kr 
Pris är exkl. moms och övriga avgifter. 

Ej bärare av WFFS.

 Pedigree

Nintender
The pedigree of Nintender

 Approvals

OLD, ZANG, SWB En-sto licens

 Videos

 
© 2023. This website was proudly made by EquiPromotion. Developed by Norgesdesign. Read about our privacy policy and use of cookies