Varmt välkomna!

2022 var året som präglade oss och vår omvärld med kriget i Ukraina i fokus och dess påverkan på vårat samhälle med inflation, elkriser och räntehöjningar som påföljd. Men i detta mörker fann vi också många ljusglimtar och hopp om framtiden. 

En av höjdpunkterna var förstås att både TENOR DU GUE och KENTUCKY VAN´T RUYTERSOF klev in på 10- i Topp-listan som två av Sveriges bästa fadershingstar baserat på 2022- års fölbedömingar vilket vi är otroligt glada och stolta över. På dressyrsidan såg KJENTO till att stå för den bedriften. 

Vi hade även flera föl representerade på Elitfölaktionen 2022! Kentucky van't Ruytershof , Glamourdale och Kjento var alla stolta fäder. Detta tycker vi är ett fantastiskt kvitto på att vi tror på de hingstar vi tar hem och representerar. 

Storhoppandes KOMPLOT BLUE tog steget ut på den internationella scenen med många fina rundor och placeringar i 7/8-års klasser ute i Europa. Han avslutade sin säsong med ett godkännande i Belgiska Zangershiede efter att ha visat upp sin stora kapacitet och höga ridbarhet för domarkåren. Ett kvitto på att dem, precis som vi, tror på honom och hans potential! 

Spänstige TENOR DU GUE fick sin första fölårgång 2022 och WOW vilken hög lägsta nivå det visade sig vara på dem. Vinnaren av RIKSFÖL på Strömsholm blev Zion, efter Tenor du Gue. Tenor fick även väldigt fina ston 2022 som tävlat på högsta nivå i både hoppning och fälttävlan. Det är jättekul att uppfödarna tror på honom lika mkt som vi gör. 
Tenor har även hög fertilitet med sina 90% dräktighet 2022! 

CARACAS, en modern topphingst, bland de bästa i Världen. Han togs varmt emot av stoägarna och hamnade på andra plats över de mest anlitade hingstarna i Sverige 2022. Vi är stolta att kunna erbjuda det bästa till våra fantastiska stoägare så han kommer tillbaka även i år! Att vi fått förmånen att ha honom i Sverige i år igen är en ynnest och vi är evigt tacksamma gentemot hans ägare Axel Verlooy. 

Från Axel Verlooy kommer vi även kunna erbjuda alla er stoägare en av de mest lovande unghingstarna i Europa just nu, ingen mindre än Emeralds halvbror, TOP SECRET VAN'T MEULENHOF! Han är 4 år gammal efter Leandro VG. Top Secret blev godkänd i Zangershiede 2022 och kommer visas upp på årets bruksprov. 


På dressyrsidan utmärkte sig hingstar från vårat program. KJENTO, ett ungt dressyrfenomen knep Guldet på Unghäst-VM även 2022 och kan därmed titulera sig dubbel Världsmästare! Han spås en lysande framtid och har även visat sig förvärva sig fint i aveln med högt bedömda föl även i Sverige. 

GLAMOURDALE, ja vad säger man, en senstation i dressyrvärlden. Han har för evigt skrivit in sig i historieböckerna då han skapade rubriker på VM i Herning 2022 med sina DUBBLA VM-GULD med Lottie Fry i sadeln. Denna framgångssaga har bara börjat. 


Vi har även inlett ett nytt samarbete med legendariska Stall de Muze i Belgien varför vi fått möjlighet att ställa några av deras mest talangfulla unghingstar hos oss 2023! -och de är inte vilka som helst! 

BLUFF TER DOORN Z, 5 år efter snackishingsten BAMAKO DE MUZE och VALENTINO BOY, 5 år, efter legenden och hoppfenomenet VIVANT! Båda med fantastiska mödernen och båda med superfina omdömen från BWP. Dessa spänstfenomen kommer att visas upp på årets bruksprov för godkännande i SWB. Mer info kommer ni snart hitta på deras egna profilsidor. 


Vi kan som vanligt erbjuda en imponerande kollektion från några av Europas bästa hingstar i utlandet, både Grand Prix-stjärnor och yngre supertalanger för färsk transport semin och fryssemin, både hopp och dressyrhingstar.
Att återigen kunna erbjuda hingstar av utomordentlig kvalité med gedigna blodslinjer och excellenta resultat i sporten, kombinerat med yngre talanger är något vi brinner för. Hos oss finns hingstar som passar alla ston. 


Vi håller till på vackra Nifsta Gård som ligger perfekt till utanför Arlanda flygplats. Vi skickar semin på våra hemmahingstar Måndagar, Onsdagar och Fredagar via bil och flyg med Mats Hästtransport. För utlandssemin samarbetar vi med DHL Express. 

Allt gott och välkommna till ett mkt spännande 2023!

  

     Priser och Betäckningsvillkor

Alla berörda parter som handlar semin samt inseminerar ston med sperma genom Stockholm Seminstation godkänner följande villkor:

Betäckningssäsongen börjar 10 april och slutar 13 augusti 2023.

Beställning av färsk semin på våra hemmahingstar skall ske senast klockan 10.00 Måndag, Onsdag och Fredag. Upphämtning av färsk semin (AI) kan ske Måndag - Lördag enl ök. 

Färsk transportsemin (TAI) finns tillgänglig för bokning Måndag, Onsdag och Torsdag. (beställning senast kl 8.30). För beställning av semin från VAN OLST HORSES gäller särskilda villkor, se längre ner på denna sida.  

Fryst semin på hingstar i vår kollektion finns oftast på lager hemma på Stockholm Seminstation. Beställning/betalning skall göras senast 7 dagar innan skick! Se mer info längre ner på denna sida. 

Ston insemineras helt hållet på stoägarens kostnad och risk.

Vi reserverar oss för ändringar och prisjusteringar i hingstprogrammet.

Stockholm Seminstation tar inget ansvar för skador och sjukdomar, eller skador på människor, djur, transporter.  

Registreringshandlingarna görs inte tillgängliga för språngägaren förrän avgifterna för hingsten och stoet är betalda.

Beställd semin får endast användas till angivet sto.

Är stoet inte dräktigt efter 45 dagar (för hingstar med 45 dgrs dräktighetsavg) måste detta meddelas Stockholm Seminstation senast den 45:e dagen räknat från det första semintillfället i den senaste brunsten genom att meddela detta via email till oss! Ett mail skickas till info@stockholmsemin.com
Detsamma gäller efter 90 dagar för hingstar med 90 dgrs dräktighetsavg.
Vid utebliven rapportering eller om rapporten inkommer senare debiteras stoägaren dräktighetsavgiften för 45/90 dygn.
Stockholm Seminstation ansvarar inte för utebliven rapportering via mail till oss. 

Om ni betäcker 3 eller fler ston med någon av våra hemmahingstar, finns möjlighet för mängdrabatt. Kontakta oss för offert.
 
Fraktkostnader

Färsk semin med slingan (Inrikes):
Inkluderar även leverans på lördagar.
Bil 850 kronor
Flyg 1100 kronor (Express och helgtillägg kan förekomma beroende på ort etc.) 

Fryst semin med slingan (Inrikes):
Bil 1900 kronor
Flyg enl gällande prislista

Samling & packning TAI, även avhämtning Stockholm Seminstation 350 kr/skick 

Samling & packning FAI, även avhämtning Stockholm Seminstation 650 kr/skick 


OBS: Priserna kan variera beroende på avlägsen ort, flygskatt, bränsletillägg etc. Med reservation för prisjusteringar på marknaden! 

Sperma som skickas från utlandet går med flyg till respektive kunds närmaste flygplats enl faktisk kostnad. 
Från Arlanda till Stockholm Seminstation tar det cirka 18 minuter. 

Stockholm Seminstation är inte ansvarig för skador som kan uppstå under transport eller hantering, och kan heller inte hållas ansvariga för eventuella leveransproblem.
 

Betäckningsavgifter

Stationsavgift
Hemmahingstar (AI) 1800 kr. Gäller för ston ståendes på MYRSJÖ GÅRD! 
 
 

Språngavgiften/Bokningsavgiften (AI, TAI, FAI) skall betalas efter att beställningen är gjord, oavsett om seminen används eller inte. 
Dräktighetsavgiften faktureras på 45/90 dygn beroende på hingst., dock senast 30 Oktober 2023. 

Färsk transport sperma (TAI) från Van Olst Horses: 
Beställning måste göras senast kl 8.30 genom EMAIL där det måste framgå klart och tydligt fullständigt namn, adress och personnr/orgnr på språngägaren.
Namn på stoet samt regnr. Slutligen en fullständig adress till er seminstation för mottagandet av sperma. Beställningar via SMS, Whats App eller dylikt kommer INTE BEAKTAS! En beställning räknas som godkänd först efter att ni fått en bekräftelse från oss. 

Fryst semin från Ballywalter Farms: (Dino W, Hector, Guinness)
Fryst semin säljs om 2 doser/hingst. (2 brunster) Måste förbokas/betalas minst en vecka innan transport kan ordnas. 


Fryst semin från GFE: (Nintender, Contendro, Candy de Nantuel, Orlando)
Sperma säljs uppdelat på språngavgift + dräktighetsavgift. Se separat prislista. 3 brunster ingår/säsong.

Hingstarna Air Jordan, Cornet Obolensky och Comme il faut säljs per strå och måste förbokas/betalas minst 2 veckor innan transport kan ordnas då vi inte lagerför dessa. 


Fryst semin från Euro Horse: (Emerald, Don VHP, Nixon)
Sperma säljs per strå och måste förbokas/betalas minst 1 vecka innan transport kan ordnas. Priser i Euro, faktureras direkt av Eurohorse.

Fryst semin från Tullstorp: (Ampere och Zaladin)
Sperma säljs uppdelat på språngavgift + dräktighetsavgift. 3 brunster ingår/säsong. 


Förfallodag efter 15 dagar. Vid försenad betalning tillkommer dröjsmålsränta och faktureringsavgift. Moms tillkommer på alla priser.
Vi samarbetar med Fortnox Finans och Intrum Justita.
Med reservation för ändringar.  

Registreringsrutiner och anmälan för betäckning

Ston som ska betäckas med SWB-licensierade hingstar bokas på nätet via www.sprangrulla.se 
Hingstar som går på Ett sto-licens i SWB skall bokas i språngrulla OCH GENOM ATT SKICKA MAIL till info@stockholmsemin.com
Detta för att vi som hingsthållare inte kan se En-sto licenserna i språngrulla. Ange språngägaruppgifter, namn på stoet, regnr samt adress till er seminstation.

Ska du betäcka ett sto med hingst godkänd i utlandet registreras fölet normalt i hingstens egna stambok, dvs i det förbund där hingsten är godkänd och har sin betäckningslicens. Hingsten bokas genom att maila oss namn och adressuppgifter på stoägaren, uppgifter om stoet, stamtavla, regnr samt leveransdatum och adress till mottagarstation till info@stockholmsemin.com 
En registrering utförs på samma sätt som de hemma i Sverige och fölet får godkända papper och pass. Avkomman kan även delta i alla Sveriges tävlingar och unghästchampionat förutom Breeders Trophy.

Komplot Blue, Silvermines Cruising och Guiness är godkända i AES och får således språngsedel/fölcertifikat från dom.  
Språngsedeln är giltig både i AES och Zangersheide så du som uppfödare kan välja var du vill registrera fölet. Kostnaden för en fölregistrering i Z är 150 Euro + medlemsavgift 60 Euro.  
Kontakta oss så fort fölet är fött så hjälper vi till att att göra klart betäckningsbeviset.

Info om hur man registrerar i Zangersheide:

There is one rate for all foals, irrespective of their papers. This rate is inclusive of foal
registration, DNA examination and European passport.

All foals which are the result of service by a stallion licensed in any studbook which is a
member of WBFSH, can be registered at birth with Studbook Zangersheide vzw.

To register your foal you send the fully completed service certificate/notification of birth within
two weeks after the birth of the foal.

The name of the foal should start with the first letter of its sire and cover 16 positions at a
maximum, including spaces and compulsory Z-suffix.

If the dam is not yet known to Studbook Zangersheide, please enclose a copy of her ancestry
papers.

After Studbook Zangersheide has received the notification of birth, we send you all
material so your veterinarian can take DNA and make drawings of the foal.

The mare's owner / owner of the foal will receive the European passport of the foal within 3
months after the notification of birth, but only if the registration fee is paid.

To register a foal with Studbook Zangersheide, the following requirements should be met:
Submit original notification of birth to Studbook Zangersheide and state the name of the foal
Submit copy of the dam's ancestry papers to Studbook Zangersheid
Sire must be licensed under a studbook recognized by WBFSH

As Studbook Zangersheide prefers to leave nothing to fate, every foal will undergo DNA-testing,
both for the sire's and the dam's side.

List of rates Studbook Zangersheide:
Membership per year 60 euro
Registration of foals 150 euro
Participation in Z-Festival 75 euro
Change of ownership in passport 17,25 euro
New passport (upon loss) 30,00 euro
Stallion selection – entry 500,00 euro
Registration mare free
All prices are inclusive of V.A.T.
© 2023. This website was proudly made by EquiPromotion. Developed by Norgesdesign. Read about our privacy policy and use of cookies