Varmt välkomna!

Vi är på väg in i ännu en seminsäsong med allt vad det innebär. Året 2020 blev mkt speciellt tack vare den pågående pandemin i hela Världen. Vi kunde dock fortsätta vårat arbete med förhoppningar om att nya stjärnor föds. En av höjdpunkterna var förstås att vår hemmahingst KENTUCKY VAN´T RUYTERSOF klev in på topplistan som en av Sveriges mest populära hingstar vilket vi är otroligt glada och stolta över. 

I år kan vi stolt presentera två nya tillskott, WARRANT (Numero Uno x Nimmerdor) och TENOR DU GUE (Opium de Thalma x Banboula de Thout) Båda är fenomenala Grand Prix-hingstar med prestationer i 1m60 och Världscupen, båda står LIVE i SVERIGE 2021!

WARRANT ligger dessutom i topp som fadershingst på Världsrankingen!! Att ha en sådan hingst i Sverige är för oss ett genombrott för svensk avel. Vilka möjligheter! 

I deras sällskap finns återigen KENTUCKY VAN´T RUYTERSHOF som kommer tillbaka till oss även denna säsong vilket vi kan tacka Pandemin för (inget ont som inte har något gott med sig) Hans mamma är ingen mindre än Emeralds helsyster så bättre möderne kan man knappast få. 

Vår unga talang, den mäktige KOMPLOT BLUE (Cardento x  Plot Blue) finns även han hemma på stationen tillsammans med ovanstående stjärnor.
Att kunna erbjuda hingstar av utomordentlig kvalité med gedigna blodslinjer och excellenta resultat i sporten är något vi brinner för.


Förutom våra hemmahingstar har vi även en imponerande kollektion från några av Europas bästa hingstar, både Grand Prix-stjärnor och yngre supertalanger för färsk transport semin och fryssemin, både hopp och dressyrhingstar. 

Se vår online hingstkatalog här!


Vi tar emot ston av alla raser som ska semineras med färsk semin (AI), kyld transportsperma (TAI) och fryst semin (FAI) oavsett val av hingst. Vi är mottagarstation och kan ta emot semin från hela världen. 

Du är även välkommen med ditt sto för undersökning eller provtagning inför naturlig betäckning, samt dräktighetskoll.

Våra veterinärer har lång och bred erfarenhet och är specialister inom reproduktion. Vi använder den senaste tekniken och seminerar färsk och fryst semin hemma på vår station. Ston som semineras med fryst kollas och undersöks under dygnets alla timmar, inte bara dagtid. Vi vill att ditt sto ska bli dräktigt. 

Nifsta Gård ligger perfekt till utanför Arlanda flygplats och kan ta emot och skicka semin via flyg, post, Dhl mfl aktörer. 

Vi samlar våra hemmahingstar Måndagar, Onsdagar och Fredagar. 


Innan du kommer med ditt sto till oss måste tidsbokning göras till seminstationen. När du kommer till oss behöver du skriva in dig och ditt sto, detta göras INNAN er häst lastas ur. Blanketen finns inne i vårat mottagningsrum, ingång på långsidan av den stora röda byggnaden intill parkeringen. Fyll i denna och ta sedan med den när du kommer med din häst till undersökningshallen. 

Det är INTE TILLÅTET att lasta ur sin häst och gå runt på parkeringen. Urlastning sker i samband med att det är Er tur. 
Detta för att undvika flera hästar och människor på samma ställe. 


Välkommen till oss med ditt sto avelssäsongen 2021!  
     Priser och Betäckningsvillkor

Alla berörda parter som handlar semin samt inseminerar ston med sperma genom Stockholm Seminstation godkänner följande villkor:

Betäckningssäsongen börjar 12 april och slutar 14 augusti. 

Beställning av färsk semin på våra hemmahingstar skall ske senast klockan 9.30 Måndag, Onsdag och Fredag. Upphämtning av färsk semin (AI) kan ske Måndag - Lördag enl ök. 

Färsk transportsemin (TAI) finns tillgänglig för bokning Måndag, Onsdag och Torsdag. (beställning senast kl 8.30). För beställning av semin från VAN OLST HORSES gäller särskilda villkor, se längre ner på denna sida.  

Fryst semin på hingstar i vår kollektion finns oftast på lager hemma på Stockholm Seminstation. Beställning/betalning skall göras senast 5 dagar innan skick.  

Ston insemineras helt hållet på stoägarens kostnad och risk.

Vi reserverar oss för ändringar i hingstprogrammet.

Stockholm Seminstation tar inget ansvar för skador och sjukdomar, eller skador på människor, djur, transporter.  

Registreringshandlingarna görs inte tillgängliga för språngägaren förrän avgifterna för hingsten och stoet är betalda.

Beställd semin får endast användas till angivet sto.

Är stoet inte dräktigt efter 45 dagar (för hingstar med 45 dgrs dräktighetsavg) måste detta meddelas Stockholm Seminstation senast den 45:e dagen räknat från det första semintillfället i den senaste brunsten genom att meddela detta via email till oss! Ett mail skickas till info@stockholmsemin.com
Detsamma gäller efter 90 dagar för hingstar med 90 dgrs dräktighetsavg.
Vid utebliven rapportering eller om rapporten inkommer senare debiteras stoägaren dräktighetsavgiften för 45/90 dygn.
Stockholm Seminstation ansvarar inte för utebliven rapportering via mail till oss. 

Om ni betäcker 3 eller fler ston med någon av våra hemmahingstar, finns möjlighet för mängdrabatt. Kontakta oss för offert.
 
Fraktkostnader

Färsk semin med slingan (Inrikes):
Inkluderar även leverans på lördagar.
Bil 750 kronor
Flyg 950 kronor (Express och helgtillägg kan förekomma beroende på ort etc.) 

Fryst semin med slingan (Inrikes):
Bil 1600 kronor
Flyg enl gällande prislista

Priser kan variera beroende på avlägsen ort, flygskatt, bränsletillägg etc. 

Sperma som skickas från utlandet går med flyg till Arlanda enl faktisk kostnad
Från Arlanda till Stockholm Seminstation tar det cirka 18 minuter. (Gäller för seminering på vår station, annars skickas seminen direkt till er station från utlandet) 

Har du speciella önskemål för tex helgleveranser, kontakta oss för aktuella priser och tillvägagångssätt.

Stockholm Seminstation är inte ansvarig för skador som kan uppstå under transport eller hantering, och kan heller inte hållas ansvariga för eventuella leveransproblem.
 

Betäckningsavgifter

Stationsavgift
Hemmahingstar (AI) 1300 kr
Övriga hingstar (TAI) 2000 kr
Övriga hingstar (FAI) 3000 kr

Veterinäravgift AI och TAI: 2000 kr
Veterinäravgift FAI: 5900 kr

I seminavgiften ingår undersökningar i samband med brunst samt dräktighetsundersökning på 15 och 30 dygn. 

 

Uppstallning i box och daglig utevistelse 250 kr/dag fram till inseminering (med föl 300 kr/dag). 

Samling & packning TAI, även avhämtning Stockholm Seminstation 350 kr/skick 

Samling & packning FAI, även avhämtning Stockholm Seminstation 550 kr/skick 

Ultraljudsundersökning (utanför seminavgift) 500 kr 

Övriga tillkommande kostnader som exempelvis provtagning, sköljning, medicinering samt övrig behandling debiteras enligt gällande prislista och ingår ej i seminavgiften. 

Språngavgiften/Bokningsavgiften (AI, TAI, FAI) skall betalas efter att beställningen är gjord, oavsett om seminen används eller inte. 
Dräktighetsavgiften faktureras på 45/90 dygn beroende på hingst., dock senast i Oktober 2019. 

Färsk transport sperma (TAI) från Van Olst Horses: 
Beställning måste göras senast kl 8.30 genom EMAIL där det måste framgå klart och tydligt fullständigt namn, adress och personnr/orgnr på språngägaren. Namn på stoet samt regnr. Slutligen en fullständig adress till er seminstation för mottagandet av sperma dagen efter beställning. 

Fryst semin från Ballywalter Farms: (Dino W, Hector, Guinness)
Fryst semin säljs om 2 doser/hingst. (2 brunster) Måste förbokas/betalas minst en vecka innan transport kan ordnas. 


Fryst semin från GFE: (Nintender, Contendro, Diabeau, Candy de Nantuel, Flipper Delle, Mylord Carthago, Orlando)
Sperma säljs uppdelat på språngavgift + dräktighetsavgift. Se separat prislista. 3 brunster ingår/säsong.

Hingstarna Air Jordan, Cornet Obolensky, Calvaro Z och Comme il faut säljs per strå och måste förbokas/betalas minst 1 vecka innan transport kan ordnas.
Betäcker man mer än ett sto med ngn GFE-hingst erbjuds man en gratis bokningsavgift på Candy de Nantuel till annat sto under samma säsong.  

Fryst semin från Euro Horse: (Emerald, Don VHP, Nixon, Caracas)
Sperma säljs per strå och måste förbokas/betalas minst 1 vecka innan transport kan ordnas. Priser i Euro, faktureras direkt av Eurohorse.

Fryst semin från Tullstorp: (Ampere, Zaladin, Eclectisch)
Sperma säljs uppdelat på språngavgift + dräktighetsavgift. 3 brunster ingår/säsong. 


Förfallodag efter 15 dagar. Vid försenad betalning tillkommer dröjsmålsränta och faktureringsavgift. Moms tillkommer på alla priser.
Vi samarbetar med Fortnox Finans och Svea Inkasso.
Med reservation för ändringar.  

Registreringsrutiner och anmälan för betäckning

Ston som ska betäckas med SWB-licensierade hingstar bokas på nätet via www.sprangrulla.se 
Hingstar som går på Ett sto-licens i SWB skall bokas i språngrulla OCH GENOM ATT SKICKA MAIL till info@stockholmsemin.com
Detta för att vi som hingsthållare inte kan se En-sto licenserna i språngrulla. Ange språngägaruppgifter, namn på stoet, regnr samt adress till er seminstation.

Ska du betäcka ett sto med hingst godkänd i utlandet registreras fölet normalt i hingstens egna stambok, dvs i det förbund där hingsten är godkänd och har sin betäckningslicens. Hingsten bokas genom att maila oss namn och adressuppgifter på stoägaren, uppgifter om stoet, stamtavla, regnr samt leveransdatum och adress till mottagarstation till info@stockholmsemin.com 
En registrering utförs på samma sätt som de hemma i Sverige och fölet får godkända papper och pass. Avkomman kan även delta i alla Sveriges tävlingar och unghästchampionat förutom Breeders Trophy.

Komplot Blue, Silvermines Cruising och Guiness är godkända i AES och får således språngsedel/fölcertifikat från dom.  
Språngsedeln är giltig både i AES och Zangersheide så du som uppfödare kan välja var du vill registrera fölet. Kostnaden för en fölregistrering i Z är 150 Euro + medlemsavgift 60 Euro.  
Kontakta oss så fort fölet är fött så hjälper vi till att att göra klart betäckningsbeviset.

Info om hur man registrerar i Zangersheide:

There is one rate for all foals, irrespective of their papers. This rate is inclusive of foal
registration, DNA examination and European passport.

All foals which are the result of service by a stallion licensed in any studbook which is a
member of WBFSH, can be registered at birth with Studbook Zangersheide vzw.

To register your foal you send the fully completed service certificate/notification of birth within
two weeks after the birth of the foal.

The name of the foal should start with the first letter of its sire and cover 16 positions at a
maximum, including spaces and compulsory Z-suffix.

If the dam is not yet known to Studbook Zangersheide, please enclose a copy of her ancestry
papers.

After Studbook Zangersheide has received the notification of birth, we send you all
material so your veterinarian can take DNA and make drawings of the foal.

The mare's owner / owner of the foal will receive the European passport of the foal within 3
months after the notification of birth, but only if the registration fee is paid.

To register a foal with Studbook Zangersheide, the following requirements should be met:
Submit original notification of birth to Studbook Zangersheide and state the name of the foal
Submit copy of the dam's ancestry papers to Studbook Zangersheid
Sire must be licensed under a studbook recognized by WBFSH

As Studbook Zangersheide prefers to leave nothing to fate, every foal will undergo DNA-testing,
both for the sire's and the dam's side.

List of rates Studbook Zangersheide:
Membership per year 60 euro
Registration of foals 150 euro
Participation in Z-Festival 75 euro
Change of ownership in passport 17,25 euro
New passport (upon loss) 30,00 euro
Stallion selection – entry 500,00 euro
Registration mare free
All prices are inclusive of V.A.T.
© 2021. This website was proudly made by EquiPromotion. Developed by Norgesdesign. Read about our privacy policy and use of cookies