Varmt välkomna!

Året 2021 gick i rasande fart där vi fick uppleva många fina höjdpunkter och ögonblick! 
En av höjdpunkterna var förstås att båda våra hemmahingstar KENTUCKY VAN´T RUYTERSOF och KOMPLOT BLUE klev in på 10- i Topp-listan som två av Sveriges bästa fadershingstar baserat på 2021- års fölbedömingar vilket vi är otroligt glada och stolta över. 

-och på tal om föl, hela sex föl från våra hingstar var representerade på Elitfölaktionen 2021! Kentucky van't Ruytershof hade 5 föl med och kraftpaketet Phenomene Bleu VDM hade ett föl med! 
Detta tycker vi är ett fantastiskt kvitto på att vi tror på de hingstar vi tar hem och representerar. 

Vi har även lite nya hingstar i årets program och de är inte vilka som helst! Maria Gretzers spänstfenomen SINGULAR LS LA SILLA kommer stå LIVE hos oss och verka på färsk semin, AI och TAI. Han har idel placeringar i Världscupen med Marcus Ehning och blev i år utnämnd av SWB till årets utmanarhingst i hoppning tack vare hans utmärkande avkommor som syns flitigt i årgångschampionaten. 

Vi kan även meddela att en av Världens absolut bästa hingstar, CARACAS, står LIVE hos oss, även han tillgänglig på AI och TAI. Caracas meritlista är oändlig med tonvis av segrar och placeringar på Världsnivå, 1m60. Han har även varit nominerad till de Olympiska spelen och Världsmästerskapen och är idag en av Casall genom tiderna bästa söner! Att vi fått förmånen att ha honom i Sverige i år är en ynnest och vi är evigt tacksamma gentemot hans ägare Axel Verlooy för denna möjlighet. 

TENOR DU GUE (Opium de Thalma x Banboula de Thout) kommer även i år vara stationerad hos oss och vi väntar förväntansfullt på de första fölen som föds i Sverige i år. Tenor du Gue är en fenomenal Grand Prix-hingst med prestationer i 1m60 och Världscupen och han har ett mkt prestationsinriktat möderne där både syskon och syskonbarn går Grand Prix! 

Vår unga talang, den mäktige KOMPLOT BLUE (Cardento x  Plot Blue) har efter att helhjärtat fokuserat på aveln tagit klivet in i sporten och på vilket sätt han gjort det dessutom.
Efter säsongen 2021 åkte han ner till Holland där han gått flera felfria klasser på de Internationella banorna i Sentower Park, Peelbergen och Lier. 
I år, 2022, har han ytterligare visat vad han går för då han gjort väldigt fina prestationer under den Internationella Touren i Oliva Nova, Spanien där han hittils endast hoppat felfritt genom sina starter.

På Dressyrsidan stack några riktiga megastjärnor ut 2021!
KJENTO blev VÄRLDSMÄSTARE för 6-åriga hästar! GLAMOURDALE radade upp segrar efter segrar och tog klivet upp i Grand Prix Dressyr. EVERDALE, årets snackishingst, seglade upp på VÄRLDSRANKINGEN som en av de bästa hingstarna i Världen! Inte konstigt med tanke på sin OLYMPISKA BRONSMEDALJ tillika SILVERMEDALJ på EUROPAMÄSTERSKAPEN 2021

Nytt för i år är att EVERDALE kommer att finnas på färsk transportsemin för första ggn! Efterfrågan på honom är stor och de ska bli väldigt kul att kunna erbjuda honom till de Svenska stoägarna. 

Att återigen kunna erbjuda hingstar av utomordentlig kvalité med gedigna blodslinjer och excellenta resultat i sporten är något vi brinner för.

Vi kan som vanligt erbjuda en imponerande kollektion från några av Europas bästa hingstar, både Grand Prix-stjärnor och yngre supertalanger för färsk transport semin och fryssemin, både hopp och dressyrhingstar. 

Vi håller till på vackra Nifsta Gård som ligger perfekt till utanför Arlanda flygplats och kan ta emot och skicka semin via flyg, Dhl, Jet Pak mfl aktörer. 

Vi samlar våra hemmahingstar Måndagar, Onsdagar och Fredagar. 


Innan du kommer med ditt sto till oss måste tidsbokning göras till seminstationen. När du kommer till oss behöver du skriva in dig och ditt sto, detta göras INNAN er häst lastas ur. Blanketen finns inne i vårat mottagningsrum, ingång på långsidan av den stora röda byggnaden intill parkeringen. Fyll i denna och ta sedan med den när du kommer med din häst till undersökningshallen. 

Det är INTE TILLÅTET att lasta ur sin häst och gå runt på parkeringen. Urlastning sker i samband med att det är Er tur. 
Detta för att undvika flera hästar och människor på samma ställe. 


Välkommen till oss med ditt sto avelssäsongen 2022!  
     Priser och Betäckningsvillkor

Alla berörda parter som handlar semin samt inseminerar ston med sperma genom Stockholm Seminstation godkänner följande villkor:

Betäckningssäsongen börjar 18 april och slutar 14 augusti. 

Beställning av färsk semin på våra hemmahingstar skall ske senast klockan 10.00 Måndag, Onsdag och Fredag. Upphämtning av färsk semin (AI) kan ske Måndag - Lördag enl ök. 

Färsk transportsemin (TAI) finns tillgänglig för bokning Måndag, Onsdag och Torsdag. (beställning senast kl 8.30). För beställning av semin från VAN OLST HORSES gäller särskilda villkor, se längre ner på denna sida.  

Fryst semin på hingstar i vår kollektion finns oftast på lager hemma på Stockholm Seminstation. Beställning/betalning skall göras senast 7 dagar innan skick!

Ston insemineras helt hållet på stoägarens kostnad och risk.

Vi reserverar oss för ändringar i hingstprogrammet.

Stockholm Seminstation tar inget ansvar för skador och sjukdomar, eller skador på människor, djur, transporter.  

Registreringshandlingarna görs inte tillgängliga för språngägaren förrän avgifterna för hingsten och stoet är betalda.

Beställd semin får endast användas till angivet sto.

Är stoet inte dräktigt efter 45 dagar (för hingstar med 45 dgrs dräktighetsavg) måste detta meddelas Stockholm Seminstation senast den 45:e dagen räknat från det första semintillfället i den senaste brunsten genom att meddela detta via email till oss! Ett mail skickas till info@stockholmsemin.com
Detsamma gäller efter 90 dagar för hingstar med 90 dgrs dräktighetsavg.
Vid utebliven rapportering eller om rapporten inkommer senare debiteras stoägaren dräktighetsavgiften för 45/90 dygn.
Stockholm Seminstation ansvarar inte för utebliven rapportering via mail till oss. 

Om ni betäcker 3 eller fler ston med någon av våra hemmahingstar, finns möjlighet för mängdrabatt. Kontakta oss för offert.
 
Fraktkostnader

Färsk semin med slingan (Inrikes):
Inkluderar även leverans på lördagar.
Bil 850 kronor
Flyg 1050 kronor (Express och helgtillägg kan förekomma beroende på ort etc.) 

Fryst semin med slingan (Inrikes):
Bil 1800 kronor
Flyg enl gällande prislista

OBS: Priserna kan variera beroende på avlägsen ort, flygskatt, bränsletillägg etc. 

Sperma som skickas från utlandet går med flyg till Arlanda enl faktisk kostnad
Från Arlanda till Stockholm Seminstation tar det cirka 18 minuter. (Gäller för seminering på vår station, annars skickas seminen direkt till er station från utlandet) 

Stockholm Seminstation är inte ansvarig för skador som kan uppstå under transport eller hantering, och kan heller inte hållas ansvariga för eventuella leveransproblem.
 

Betäckningsavgifter

Stationsavgift
Hemmahingstar (AI) 1500 kr
Övriga hingstar (TAI) 2000 kr
Övriga hingstar (FAI) 3000 kr

Veterinäravgift AI och TAI: 2500 kr
Veterinäravgift FAI: 6500 kr

I seminavgiften ingår undersökningar i samband med brunst samt dräktighetsundersökning på 15 och 30 dygn.  

Uppstallning i box och daglig utevistelse 250 kr/dag fram till inseminering (med föl 300 kr/dag). 

Samling & packning TAI, även avhämtning Stockholm Seminstation 350 kr/skick 

Samling & packning FAI, även avhämtning Stockholm Seminstation 550 kr/skick 

Ultraljudsundersökning (utanför seminavgift) 700 kr 

Övriga tillkommande kostnader som exempelvis provtagning, sköljning, medicinering samt övrig behandling debiteras enligt gällande prislista och ingår ej i seminavgiften. 

Språngavgiften/Bokningsavgiften (AI, TAI, FAI) skall betalas efter att beställningen är gjord, oavsett om seminen används eller inte. 
Dräktighetsavgiften faktureras på 45/90 dygn beroende på hingst., dock senast i Oktober 2022. 

Färsk transport sperma (TAI) från Van Olst Horses: 
Beställning måste göras senast kl 8.30 genom EMAIL där det måste framgå klart och tydligt fullständigt namn, adress och personnr/orgnr på språngägaren. Namn på stoet samt regnr. Slutligen en fullständig adress till er seminstation för mottagandet av sperma dagen efter beställning. Beställningar via SMS, Whats App eller dylikt kommer INTE BEAKTAS! 

Fryst semin från Ballywalter Farms: (Dino W, Hector, Guinness)
Fryst semin säljs om 2 doser/hingst. (2 brunster) Måste förbokas/betalas minst en vecka innan transport kan ordnas. 


Fryst semin från GFE: (Nintender, Contendro, Diabeau, Candy de Nantuel, Flipper Delle, Orlando)
Sperma säljs uppdelat på språngavgift + dräktighetsavgift. Se separat prislista. 3 brunster ingår/säsong.

Hingstarna Air Jordan, Cornet Obolensky, Calvaro Z och Comme il faut säljs per strå och måste förbokas/betalas minst 1 vecka innan transport kan ordnas.


Fryst semin från Euro Horse: (Emerald, Don VHP, Nixon)
Sperma säljs per strå och måste förbokas/betalas minst 1 vecka innan transport kan ordnas. Priser i Euro, faktureras direkt av Eurohorse.

Fryst semin från Tullstorp: (Ampere, Zaladin, Eclectisch)
Sperma säljs uppdelat på språngavgift + dräktighetsavgift. 3 brunster ingår/säsong. 


Förfallodag efter 15 dagar. Vid försenad betalning tillkommer dröjsmålsränta och faktureringsavgift. Moms tillkommer på alla priser.
Vi samarbetar med Fortnox Finans och Intrum Justita.
Med reservation för ändringar.  

Registreringsrutiner och anmälan för betäckning

Ston som ska betäckas med SWB-licensierade hingstar bokas på nätet via www.sprangrulla.se 
Hingstar som går på Ett sto-licens i SWB skall bokas i språngrulla OCH GENOM ATT SKICKA MAIL till info@stockholmsemin.com
Detta för att vi som hingsthållare inte kan se En-sto licenserna i språngrulla. Ange språngägaruppgifter, namn på stoet, regnr samt adress till er seminstation.

Ska du betäcka ett sto med hingst godkänd i utlandet registreras fölet normalt i hingstens egna stambok, dvs i det förbund där hingsten är godkänd och har sin betäckningslicens. Hingsten bokas genom att maila oss namn och adressuppgifter på stoägaren, uppgifter om stoet, stamtavla, regnr samt leveransdatum och adress till mottagarstation till info@stockholmsemin.com 
En registrering utförs på samma sätt som de hemma i Sverige och fölet får godkända papper och pass. Avkomman kan även delta i alla Sveriges tävlingar och unghästchampionat förutom Breeders Trophy.

Komplot Blue, Silvermines Cruising och Guiness är godkända i AES och får således språngsedel/fölcertifikat från dom.  
Språngsedeln är giltig både i AES och Zangersheide så du som uppfödare kan välja var du vill registrera fölet. Kostnaden för en fölregistrering i Z är 150 Euro + medlemsavgift 60 Euro.  
Kontakta oss så fort fölet är fött så hjälper vi till att att göra klart betäckningsbeviset.

Info om hur man registrerar i Zangersheide:

There is one rate for all foals, irrespective of their papers. This rate is inclusive of foal
registration, DNA examination and European passport.

All foals which are the result of service by a stallion licensed in any studbook which is a
member of WBFSH, can be registered at birth with Studbook Zangersheide vzw.

To register your foal you send the fully completed service certificate/notification of birth within
two weeks after the birth of the foal.

The name of the foal should start with the first letter of its sire and cover 16 positions at a
maximum, including spaces and compulsory Z-suffix.

If the dam is not yet known to Studbook Zangersheide, please enclose a copy of her ancestry
papers.

After Studbook Zangersheide has received the notification of birth, we send you all
material so your veterinarian can take DNA and make drawings of the foal.

The mare's owner / owner of the foal will receive the European passport of the foal within 3
months after the notification of birth, but only if the registration fee is paid.

To register a foal with Studbook Zangersheide, the following requirements should be met:
Submit original notification of birth to Studbook Zangersheide and state the name of the foal
Submit copy of the dam's ancestry papers to Studbook Zangersheid
Sire must be licensed under a studbook recognized by WBFSH

As Studbook Zangersheide prefers to leave nothing to fate, every foal will undergo DNA-testing,
both for the sire's and the dam's side.

List of rates Studbook Zangersheide:
Membership per year 60 euro
Registration of foals 150 euro
Participation in Z-Festival 75 euro
Change of ownership in passport 17,25 euro
New passport (upon loss) 30,00 euro
Stallion selection – entry 500,00 euro
Registration mare free
All prices are inclusive of V.A.T.
© 2021. This website was proudly made by EquiPromotion. Developed by Norgesdesign. Read about our privacy policy and use of cookies