Silvermines Cruising

Short facts:
Name: Silvermines Cruising
Sire: Cruising
Damsire: Quel Hero De Muze
DOB: 2012
Height: 168cm
Colour: Grey
Last updated  15.02.2023

"An outstanding stallion and one of the last sons of the famous Cruising"

 Results

1:a 5 year old final Millstreet Horse Show 2017
2:a Qualification 5 year old Championship 2017
5:a Final 5 Year old Championship 2017 
8:a Scandinavian Open, Falsterbo Horse Show 2018
Final Champion of the Youngsters 2018
Högt rankad 6-åring i Sverige 2018!

 About

Silvermines Cruising, en multitalang som med det kända Querly-Chin mödernet kombinerar några av de bästa prestationsgenerna i världen med atletiska rörelser och en hoppförmåga utöver det vanliga. Denna härliga hingst besitter oerhört mycket power, är försiktig med enormt scoop och rör sig naturligt och lätt i uppförsbacke. Han har en fantastisk inställning, ett underbart temperament och en otrolig ridbarhet. Den sällsynta kombinationen av CRUISING med en supereuropeisk stolinje på mödernet fångade Bertram Allens uppmärksamhet som säkrade denna topphingst för sig själv. Förväntningarna på honom är höga, han har allt vad man söker i en komplett hingst.
Silvermines Cruising har som 5-åring deltagit i prestigefyllda Millstreet International Horse Show, med imponerande rundor i det 5-åriga mästerskapet. 
Som 6-åring, säsongen 2018 tävlade han mkt framgångsrikt i Sverige med Linda Eriksson i sadeln. Duon etablerade sig som en av de främsta och var högt rankad bland de 6-åriga hästarna.
Bla var de inte i en enda bom under Falsterbo Horse Show där de slutade på en fin 8:de plats av 120 startandes hästar.
Silvermines Cruising var den enda godkända hingsten som kvalade till finalen i Falsterbo. Han kvalade även till final i Champion of the youngsters och bjöd även på fina rundor under Elmia Scandinavian Horse Show. 


Stamtavla

Med brist på semin är det högst sannolikt att Silvermines Cruising blir den siste godkända sonen till legendariska CRUISING, en av de mest inflytelserika hingstarna någonsin i modern tid. Cruising var själv en fantastisk häst med en imponerande meritlista. Han vann många internationella tävlingar, bla Aachen Grand Prix (1999), Dortmund (1999), Lucerne (1998), San Marino (1996) och Wolfsburg (1996). Han vann även tre Världscupqualifiers, Millstreet (1997, 1998) och Genève (1998).
Han är den enda hingsten någonsin som tilldelats den dubbla 5* ackrediteringen på Irland för de mycket framgångsrika avkommorna, både i hoppning och fälttävlan. Unikt är också att Cruising låg som högt rankad fadershingst på WBFSH stallion ranking list i både hoppning och fälttävlan 2013!
Cruising's stamtavla är värd för mängder av Grand Prix hästar i både fadern Seacrest och modern Mullacrew, som är efter fullblodshingsten Nordlys, far till den Olympiske Guldmedaljören AMBASSADOR.

Cruising har efterlämnat flertalet mycket framgångsrika godkända söner och internationella stjärnor som tex, MIC MAC DU TILLARD, FLEXIBLE, MO CHROI, World Cruise, Ringfort Cruise, Hallowberry Cruise och många många fler.

Silvermines Cruising erbjuder även ett möderne av kunglig glans med mängder av 1m60 hästar. Hans morfar QUEL HERO DE MUZE är halvbror till hela tio 1m60 hästar, efter legendariska DARCO-stoet, NARCOTIQUE DE MUZE, som tävlade 1m60 själv under Eric Lamaze. Hon ansvarar för 31 enskilda internationella Grand Prix-hästar från sin unga linje, inklusive VAGABOND DE LA POMME, GO EASY DE MUZE och FARFELU De La POMME. Hennes mamma är den konsekventa 1m60 vinnaren, QERLY CHIN (Chin Chin), som bidrar med ytterligare 30 Grand Prix hästar i direkt nedstigande led. Querly Chin är också mamma till Grand Prix hästen Exquis Walnut De Muze, modern till I'M SPECIAL DE MUZE.

I stammens tredje led finns ännu en legend i Grand Prix-hingsten Mr Blue som med Bert Romp tog mängder med segrar och placeringar, bla silvermedalj på EM i Mannheim, silvermedalj Världscupfinalen Helsingfors, seger i Nationscupen i Achen och seger i Stuttgart Master. Han har en rad mycket framstående avkommer efter sig i Plot Blue (1.60m), Zirocco Blue (1.60m), VDL Groep Sapphire B (1.60m), Simon (1.60m), Casper van Spieveld (1.60m), Okometa (1.60m) och många många fler. 
Silvermines Crusing stam rundas av med den otroligt framgångsrika QUITO DE BAUSSY som tog VM Guld i Stockholm 1990. EM Guld i La Baule 1991. OS Brons i lag i Barcelona 1992. Quito de Baussys fantastiska karriär fortsatte med lagbrons på EM i Gijon 1993 och lagsilver på VM i Haag 1994. Han har även rönt stora framgångar i aveln. 


Avkommor

Silvermines Cruising första fölårgång anlände på Irland 2018. De var genomgående mkt fina föl, högresta och eleganta med mkt spänst. 
Sverige fick sina första föl 2019! De var även dem genomgående mkt ståtliga och uttrycksfulla föl med utomordentliga gångarter och stor hoppkapacitet. 

 Conditions

Tillgänglig på fryst semin (FAI) över hela Sverige. 

Språngavg: 0 kr
45 dgr dräktighetsavg: 8000 kr
Pris är exkl. moms och övriga avgifter

Ej bärare av WFFS
 Order

 Pedigree

Silvermines Cruising
The pedigree of Silvermines Cruising

 Approvals

AES (Avkommor registreras valfritt i AES eller Zangersheide och får godkända pass)

 Videos

https://www.facebook.com/stockholmsemin/videos/1084600998384019/
 
© 2023. This website was proudly made by EquiPromotion. Developed by Norgesdesign. Read about our privacy policy and use of cookies