Tenor Du Gue

Short facts:
Name: Tenor Du Gue
Gender: Hingst
Sire: Opium de Talma
Damsire: Banboula du Thot
DOB: 2007
Height: 168
Colour: Brun
 Show interest
Last updated  15.01.2022

"A proven 1m60 performer with power and scope combined with a great mind""

 Results

2017 Placed CSI5* 2017 Brussels - Stephex Masters (BEL) (1.60m)

2017 Placed Lyon CSI5* World Cup (FRA) (1.60m)

2017 Placed CSI3* Grand Prix Opglabbeek (BEL) (1.55m)

2017 Placed CSI3* 2017 Moorsele (BEL) (1.55m)

2017 Placed CSI3* Knokke (BEL) (1.50m)

2016 Winner CSI3* 2016 Cagnes-sur-Mer (FRA) (1.45m)

2016 Winner CSI2* 2015 Arnas Champburcy (FRA) (1.45m)

2016 Placed CSI2* 2016 Cagnes-sur-Mer (FRA) (1.45m)

 About

Stationerad i Sverige 2022! 

Tenor Du Gue
är en imponerande Selle Francais hingst som tog världen med storm efter att framgångsrikt tävlat på 1m60-nivå med Cyril Bouvard (FRA) följt av Jonna Ekberg (SWE). Med internationella vinster till sin samling förutom många placeringar i Grand Prix, har Tenor bevisat sig mot de bästa i världen.

Han är en hingst med mycket karisma, är kvick och modig, megaspänstig och har särledes goda grundgångarter med bra tryck och påskjut. Förutom sin suveräna hoppkapacitet och bländande teknik har Tenor du Gue ett underbart temperament kombinerat med en mycket hög ridbarhet. 
Han är högställd med en bra och tilltalande exteriör och är även korrekt i sina ben och rörelsemönster. 

Tenor du Gue införskaffades av Stockholm Seminstation vintern 2020, han har allt vi letat efter i en hingst och vi tror han kommer vara ett mycket spännande och givande tillskott för Svensk avel och dess genbank. 
Han mottogs varmt av stona 2021 och i år ser vi väldigt mkt fram emot hans första föl här i Sverige! Stamtavla

Tenor du Gue
har en högintressant härstamning med det bästa av Fransk, Holstein och AA-blod som resulterar i 59% TB för reflexer och uthållighet. Denna blodskombination har visats sig vara mkt framgångsrik och är ett signum för Selle Francais och dess avel. Liknande blodskombination kan ses i bla Mylord Carthago. 

Tenors far Opium de Talma gjorde kometkarriär som unghäst med Patrice Delaveu i sadeln (FRA) innan Rudy Cock (FRA) tog över tyglarna och tog hingsten upp till 4* 1m45. Han var en riktig gummiboll med en sagolik galopp. Opium de Talma har etablerat sig i aveln som en hingst känd för att lämna avkommor tävlandes på hög nivå både i hoppning och fälttävlan. Några av hans många framgångsrika avkommor är förutom Tenor, bla T´intely Lande (1m50), Talma D´allou (CCI4*), Usky des Islots (1m55), Ultimate de Kreisker (1m50), Dansenoire D´autize (CCI3*) mfl.

Opium de Talma är efter en av vår tids mest infytelserika hingstar, legenden CARTHAGO som med Jos Lansink erövrade världen. De var bla 5a på OS i Sydney, 1a Nations Cup La Baule, 1a Nations Cup Aachen, 7a på OS i Atlanta, 1a Grand Prix Frankfurt, 1a Nations Cup Rotterdam mm mm. Listan kan göras lång. Förutom en enastående karriär i sporten har Carthago stämplat aveln i hela Världen med sina fantastiska avkommor, bla Mylord Carthago (1m60), Cash 63 (1m60) och Old Chap Tame (1m60).

Opium de Talmas morfar, Qredo de Paulstra, även han en avelsmatador i Fransk avel med flera avkommor och godkända söner tävlandes på högsta nivå, bla VDL Sabech (1m60), Soleil de Cornuch (1m60), Quattro B (1m60), Jumex sport Qredo (1m60) för att bara nämna några. Qredo de Paulstra har även utmärkt sig på dressyrsidan då han avsevärt förbättrar gångarterna på sina avkommor. 


Högintressant möderne
Tenor du Gues möderne är av yppersta klass. Mamma Isaura des Hayettes är ett supersto som endast lämnat sex avkommor men av dessa går fyra Grand Prix, bla Roxande des Hayettes( 1m50), Owen des Hayettes (1m50), Pilette du Gue (1m50) och TENOR DU GUE (1m60).

Tenors mormor, angloaraben Etoile D´ig´or X var inte sämre hon, med fem avkommor gick tre Grand Prix, bla Libertin du Reverdy (1m50), Qadrille de Coeurjoye (1m50) och MISTER DE VAINS (1m60) vilket visar ett mycket prestationssäkert möderne av hästar i toppklass. 

Tenors morfar, den mycket kända Selle Francaishingsten BANBOLA DU THOT tävlade även han Grand Prix med både Olivier Guillon (FRA) och Gregory Whatelet (BEL). Han var en riktig Derbyspecialist och kammade bla hem segern i det prestigefyllda Derbyt i La Baule (1m60) år 2000, en av världens svåraste Derbybanor. Han var även 2a i Aachen, 1a i Dinard, 2a i Royan och 6a i Lummen. 
Han har även lämnat en rad framgångsrika avkommor och godkända söner, bla Iqbal des Hayettes (1m50), Lothian des Hayettes (1m50) och Nouba des Hayettes (1m60) mfl. 

Tenor du Gues stamtavla rundas av av ingen mindre än Prince Ig´Or X, en av de mest inflytelserika Angloarabhingstarna i Selle Francais. Han har visat sig fenomenal som mödernehingst, bla är han morfar till Victorio des Frotards (1m60) med Steve Guerdat, Talma D´allou (CCI4*), Manhattan du Chalet X (1m60), Ame moi o Sandor (1m60), Riale Darmenonville (1m60) Pirole de la Chatre (1m50) och många många fler...! 

Avkommor

Tenor du Gue
godkändes i Selle Francais som 4-åring där han belönades med mycket fina lovord och höjdes till "Excellent". 
Då fokus legat på sporten har en endast en registrerad avkomma där Chanson du Village, med fullblodsmödernetävlar mkt framgångsrikt i fälttävlan CCI2*. Enl ryttaren Mia Ketcher är det den bästa hästen hon haft och i år är det debut i CCI3*. 

Tenor du Gues utomordentliga prestationer i sporten kombinerat med ett prestationssäkert möderne tror vi kommer vara ett mkt spännande alternativ till de svenska stona där man vill förbättra hoppkapacitet, gångarter, ridbarhet, temperament och mod, men även kombinera ett högintressant blod som vi tror kommer falla mkt väl in på våra svenska ston. 

Vi erbjuder rabatt på dräktighetsavgiten till meriterade ston! 

 Conditions

Stationerad på Stockholm Seminstation 2022 och tillgänglig på färsk semin (AI, TAI) över hela Sverige.

Språngavg: 3500 kr
45 dgr dräktighetsavg: 7000 kr

Priser är exkl moms och övriga avgifter

Ej bärare av WFFS
 Order

 Pedigree

Tenor Du Gue
The pedigree of Tenor Du Gue

 Approvals

Selle Francais, SWB

 Videos

Rolex Stephex Masters, 1m60 Grand Prix
World Cup, Lyon. 1m60 Grand Prix
Godkända hingsten "Opium de Thalma" Carthago x Qredo de Paulstra
"Banboula de Thot" Vinnare av prestigefyllda Derbyt La Baule år 2000!

 Avkommor

Chanson du Village
Tenor du Gue x Phountzi xx Framgångsrik CCI2*
 
© 2021. This website was proudly made by EquiPromotion. Developed by Norgesdesign. Read about our privacy policy and use of cookies