Valentino Boy

Short facts:
Name: Valentino Boy
Sire: Vivant
Damsire: Carvallo BB
DOB: 2018
Height: 172
Colour: Brun
Last updated  17.05.2023

"Power, ridbarhet, hoppförmåga kombinerat med en stam i Världsklass"

 Results

Top 10, Final Belgian Stallion Competition 2023
Felfri alla sina 1.20 under 2023 och redan kvalad till Falsterbo Horse Show

 About

Valentino Boy är en ny mkt spännande hingst i vårat program i samarbete med hans ägare, välkända Stall de Muze i Belgien.
Med en far (Vivant, 1m60) och en mor (Carlina, 1m60) som båda tävlat i de Olympiska spelen kan det bara bli bra! 

Valentino Boy har börjat 5-årssäsongen 2023 på absolut bästa sätt! Han var felfri rakt igenom den anrika hingstserien Belgian Stallion Competition där han placerade sig topp 10 i Finalen! Till Sverige kom han endast 3 dagar innan Bruksprovet och har därefter radat upp idel felfria rundor i 1.20 och är därmed redan kvalad till årets upplaga av Falsterbo Horse Shows 5-års Championat! 

Vid BWP's Hingstpremiering i början av 2021 imponerade Valentino Boy med sin power, ridbarhet och mentalitet. 
Han är en modern, reslig och vacker hingst korrekt i sin exteriör. Han har dessutom en stor portion utstrålning och ett härligt temperament kombinerat med en kapacitet och scoop utöver det vanliga. Valentino älskar att arbeta och har en fantastisk inställning till att alltid vilja göra rätt. 

Med en stam i Världsklass var det inte konstigt att han prisades av uppfödarna i Belgien där han i år väntar sina första föl. Stamtavla
Carlina IV är ett riktigt supersto med en imponerande meritlista och mamma till Valentino Boy. Hon tävlade själv 1m60 GP och vann bla Världscupen i Helsingfors och Oslo. Hon knep även bronset 2 ggr i Världscupfinalen, slutade 2:a i den enormt tuffa Aachen Grand Prix. Dessutom deltog hon i de Olympiska spelen i London, World Equestrian Games i Kentucky och EM i Madrid.

Carlina har dessutom ett urstarkt möderne. Hennes mormor Soleil är mamma till ingen mindre än Holsteins flaggskepp Corrado I som själv tävlade 1m60 GP. Corrado har stämplat ridsporten över hela världen och han har idag 84 godkända söner och en mängd 1m60-avkommor efter sig. Ingen glömmer väl den sagolika Clinton (pappa till Cornet Obolensky) Corofino eller Helena Perssons Classic H för att bara nämna några. Carlinas mamma Calinka är syster med stoet Fayence som bla gav Holsteins andra flaggskepp Chellano Z.
Pappa till Carlina är Carvallo BB som själv tävlade 1m60. 

En imponerande pappa

VIVANT, en kombination av Selle Francais och Holsteinvar minst lika imponerande han på 5* GP-nivå. Under många år höll han sig på den absoluta toppen och tävlade bla i de Olympiska spelen i London, World Equestrian Games i både Kentucky och Caen samt EM i Aachen. Vivant besatt en excellent kapacitet och teknik kombinerat med en super mentalitet som krävdes för att gå på de största och svåraste banorna i Världen. Han var 17 år gammal när han deltog på EM i Aachen. 

Vivant pensionerades 18 år gammal för seminverksamhet. Han är mkt eftertraktad i Världen då han visat sig förvärva sina excellenta egenskaper till sina avkommor. Han har redan flera godkända söner och mängder med avkommor tävlandes på hög nivår i både hoppning och fälttävlan, bla Virgil. Silvermedaljör OS i Tokyo, CP Argento (1m60), Diamond b vermont (1m60) och Jaybee vigilante (1m60) mfl. 

Valentino Boys
stamtavla rundas av med legenden Landgraf I, som för evigt gjort avtryck i historieböckerna. Han är utan tvekan en av de hingstar som haft mest betydelse för nutidens avel. Han är pappa till över 150 godkända söner, har mängder med avkommor tävlandes 1m60 men även gjort avtryck i dressyrvärlden med stjärnor tävlandes GP Dressyr
"Landgraf I, the symbol of the modern Holsteiner Sport Horse and performance sire" står det att utläsa hos Holstein själva. 

Valentino Boy har att leva upp till med denna stam, men än så länge har han infriat alla förväntningar som ställts på honom. Framtiden ser ljus ut!  Conditions

Står LIVE i Sverige 2023!

Tillgänglig på färsk semin AI, TAI
Språngavgift: 3500 kr
45 dgrs dräktighet: 7000 kr

WFFS-negativ

 Approvals

BWP, SWB Premierad

 Videos

Runsten Spring Jump 2023, 1m20.
Valentino Boy, Stallion Show 2023
Valentino Boy, 4 år. Belgian Stallion Competition 2022
 
© 2023. This website was proudly made by EquiPromotion. Developed by Norgesdesign. Read about our privacy policy and use of cookies